الأحد، 13 يوليو 2014

عزومة رمضان.. تخطيط وإتيكيت

عزومة رمضان.. تخطيط وإتيكيت رتبي سفرتك واظهري تميّزك ما فيش شك إن ترتيب السفرة بطريقة حلوة شيك بتأكّد على إن صاحبة العزومة ست بيت شاطرة ومتميّزة وبتعرف في أصول الذوق والإتيكيت، علشان كده وإنتِ بتحضري لعزومتك الجامدة، لازم تعملي حسابك إنك تسيبي مساحة من وقتك قبل ما الضيوف توصل علشان ترتبي السفرة كويس، وتبقي متأكدة إن ما فيش أي حاجة ناقصة.. ودلوقتي هاقول لك إزاي ترتّبي سفرتك بالطريقة الصحيحة: - افرشي السفرة بمفرش شيك: أول حاجة تعمليها إنك تحطّي مفرش شيك ونظيف على السفرة قبل ما ترصّي عليها الأطباق، وبعد كده ممكن تحطّي في نصف السفرة فازة فيها زهور، بس بشرط إنها ما تكونش عالية أوي ولا الزهور اللي فيها تكون طويلة أوي علشان الناس تقدر تتكلّم مع بعضها أثناء الأكل من غير ما يكون فيه عائق في النصف، وممكن إنك تستغني عنه وتحطّي مكانه طبق شيك وفيه فاكهة. - ترتيب الأطباق: ودي بترصيها بترتيب معين، يعني بتحطي الأطباق اللي هيتاكل فيها الوجبة الرئيسية الأول وده بيكون كبير ومسطح، وفوقيه بتحطي طبق مسطح تاني أصغر من الأول في الحجم، وده علشان الضيوف ياكلوا فيه السلطة، وبعد كده بتحطي فوقيهم طبق غويط للشوربة. - ترتيب الشوك والمعالق والسكاكين: بعد ما بترصّي الأطباق بالطريقة اللي قولنا عليها بتبدئي ترصي الشوك والمعالق والسكاكين… للتكملة اظغط على الرابط التالي : http://ift.tt/1vOlgpv




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق